Няма пренасочени полети към летище Пловдив, заради опита за преврат в Турция
Няма пренасочени полети към летище Пловдив, заради опита за преврат в Турция / Летище Пловдив

Няма пренасочени полети към летище Пловдив, заради опита за преврат тази нощ в Турция. Това съобщиха за Дарик от аеропорта. Съвместната летателна тренировка “Тракийска звезда 2016” също продължава по график. В операцията от страна на Военновъздушните сили на България участват самолети от авиобазата "Граф Игнатиево", от учебната авиационна група в Долна Митрополия, от базата за предно разполагане в Безмер, вертолети от авиобазата "Крумово", от авиобазата "Враждебна", както и формирования от Зенитно-ракетни войски. В тренировката се включват 12 американски изтребителя, румънски МиГ-21, както и гръцки F-16. Тренировъчни полети продължават да се изпълняват по график до 22.07.2016 г., става ясно от сайта на ВВС.

Репортерска проверка на Дарик показа още, че обстановката пред Генерално консулство на Република Турция в Пловдив е спокойна и няма засилени мерки за сигурност.

Припомням, че в началото на годината турският консул в града под тепетата Алпер Акташ беше отзован от страната. Той беше сред турските дипломати, които придружаваха из страната Лютви Местан веднага след свалянето му от лидерския пост в ДПС. Като най-вероятните причини за отзоваването му бяха посочени несъвместими с дипломатическия му мандат дейности, вмешателство в работата на местни общински власти и на районни мюфтийства.